| Регистрация
Леди и джентльмены! Вы на сайте «СТУГНА - Яхтинг в Украине» Всё о яхт-клубах Украины, расписаниях регат, положениях о соревнованиях, отчёты, прогнозы погоды в яхтенных центрах Украины, полезные документы, учебные материалы, проекты яхт и рекомендации по постройке, описание мировых яхтенных событий, масса полезных яхтсмену ссылок, немного юмора, регулярные статьи яхтенной тематики.
Расскажи друзьям! soc soc soc
iconОПРОС
Какие яхты вам больше нравятся
Парусные
Моторные
Парусно-моторные
Катамараны

iconАРХИВ
Апрель 2024 (8)
Март 2024 (6)
Февраль 2024 (12)
Январь 2024 (17)
Декабрь 2023 (4)
Октябрь 2023 (3)
08августа
Рубрика: Публикации
Автор: belokurov

Екскурсії з дегустацєю закарпатських вин: де спробувати найкращі вина

Комментариев: 0
Просмотров: 454

Дегустації закарпатських вин: де спробувати найкращі вина

Екскурсії з дегустацєю закарпатських вин: де спробувати найкращі винаЕкскурсії з дегустацєю закарпатських вин: де спробувати найкращі вина

Келих натурального смачного вина під час відпочинку в Закарпатті — погодьтеся, це гарна ідея. А якщо додати до цього те, що Закарпаття — країна виноробів, то не дивно, чому сюди на екскурсії винними погребами часто приїздять туристи. У цій статті розкажемо про історію виноробства на Закарпатті та зробимо огляд місць, де можна спробувати смачне закарпатське вино.

Історія та особливості виноробства на Закарпатті

Виноградом на Закарпатті засіяні тисячі гектарів землі. Також тут багато приватних виноробень, у яких виноград вирощують вдома. Найпопулярнішими районами вирощування винограду є Ужгородський, Мукачівський, Виноградівський та Берегівський. Ці райони мають найбільш сприятливий клімат для вирощування смачного винограду для отримання найкращих вин.

Культивування винограду на Закарпатті почалося ще у XII столітті, коли у цій місцевості жили тамплієри. І трохи більше ніж через століття на цій території вже було більше 4-х тисяч гектарів виноградників. Ще через сто років ця кількість збільшилася майже у 4 рази, досягнув 13 тисяч гектарів.

На сьогоднішній день існує понад ста сортів винограду, з яких на Закарпатті роблять вино. Це «Тамянка», «Мускатне», «Кагор», «Леанка», «Ізабелла», «Чорний лікар» та багато інших. «Берегівське», «Середнянське», «Лучезарне» та «Квітка полонини» особливо популярні серед туристів.

Спробувати закарпатські вина раніше могли лише знатні люди, це вважалося розкішшю. А сьогодні насолодитися різними смаками вин може кожен турист, який приїхав на екскурсію або на відпочинок в Закарпаття.

Де в Закарпатті роблять вино — огляд найпопулярніших місць

  • «Старий Підвал» на Береговщині

Завдяки своєму розташуванню це місце унікальне. Вже понад трьохсот років воно знаходиться всередині гори. А ще багато століть тому тут знаходилися кордони Римської імперії. Зараз у цьому місці виготовляють сухі вина з винограду, який росте у Берегівському районі.

  • Будинок вина «Берегвідек» у с. Яноші

Тут можна спробувати декілька видів молодого вина та дізнатися багато цікавого про традиції виноробства у Закарпатті, а також у будинку знаходиться музей вина.

  • Винний погріб у селі Кідьош у Берегово

Погріб Карла Шоша знаходиться у селищі Берегово. У погребі ви дізнаєтеся, як відбувається переробка винограду та створення вина. А потім вам запропонують продегустувати вино — спочатку сухе з білих сортів, а потім червоне. Закуски до вина (горіхи, сири, яблука, печиво) у винному погребі Шоша також неймовірно смачні.

  • Ужгородський замок

Одне з найкращих місць для тих, хто любить винні дегустації у розкішній обстановці замку. Здебільшого тут представлені вина від місцевих приватних виноробів. До вина відвідувачам запропонують ізюм, горіхи та сир. Атмосфера розкоші та таємничності у замку зачаровує його відвідувачів.

  • Селище Середнє

Селище Середнє розташоване неподалік від Ужгорода та Мукачева. Село вважають одним з головних закарпатських центрів виноробства, тому що тут знаходиться популярний винний погріб та завод «Леанка». Тут створюються відомі українські вина — «Середнянське», «Троянда Закарпаття» та «Ізабелла».

Відпочинок та екскурсії у винні погреби в Закарпатті

Спробувати смачні закарпатські вина — одне з головних завдань на відпочинку у Закарпатті. А зупинитися запрошуємо у спа-готелі «Жива вода» у Міжгір’ї. За вікном готелю — заворожуюча природа Карпат, а на території — власний спа-комплекс, два ресторани, тренажерна зала, басейн, дитячий майданчик та багато іншого. Чекаємо на вас!

iconКОММЕНТАРИИ

Запомнить меня